Min första tid på dagis

Nu går jag på dagis!Måndag
Idag var min första dag på dagis!
Både mamma och pappa var med mig, så det kändes inte alls nåt läskigt.
Jag skulle kolla in en papperskorg men där var en hylla ivägen, då blev jag lite ledsen och grät en skvätt.
Sen fick jag inte ha dockvagnen, för den ville Hampus ha, så han puttade omkull mig…Nåja, jag hittade nåt annat att pula med, så det var inte så farligt.
Sen blev jag jätteglad för det kom en rolig tant, och då skulle jag hoppa lite i soffan, men då slant jag och slog läppen i den hårda soffkanten.
Det blödde lite och jag blev lite ledsen igen.
Men annars var det bara skojjsigt.

Tisdag
Idag har jag varit på dagis igen!
Det var jättekul idag med, fast idag var bara mamma med mig.
Idag var det lite fler barn på dagis, två nya som jag inte träffade igår och så tre som jag träffade igår också förstås.
Idag var vi ute hela tiden och det fanns rätt mycket att leka med, fast jag tyckte det var mysigast att stå vid buskarna och dra av blad. Bladen gav jag till Diana, som är en av fröknarna där.
Jag hade jättemysigt och jag ville inte alls gå hem när mamma sa att vi skulle det.
Men hon har lovat att vi ska dit imorgon igen, jag längtar redan.

Onsdag
Vi åkte till dagis vid 9-tiden idag. Då var redan de andra barnen ute och lekte, så jag kollade in vad de gjorde och lekte lite jag med.
Det är rätt stojjigt och stimmigt ibland, då går jag och sätter mig på gräset och sorterar lite, eller så samlar jag stenar som jag ger till fröken.
Vi fick vatten i muggar av fröken Eva idag. Det var kul att spruta ut vattnet på tröjan, den blev alldeles blöt – men det var rätt skönt för det var jättevarmt i solen.
Efter ett par timmar är man rätt så trött så då blev jag jätteledsen och ville hem – så då tog mamma med mig hem.
Imorgon ska jag nog försöka vara på dagis en stund själv – utan mamma…men hon måste lova att komma och hämta mig efter en lite stund…

Torsdag
Idag var dagis ungefär som igår. Det hände inget sådär jättespännande. Men det är rätt kul.

Fredag
Det hände inget spännande idag heller. Vi lekte på gården, det gör vi när det är fint väder. Jag gillar att köra omkring dockvagnarna och att gunga…Sen är det rätt mysigt att sitta vid en buske och dra av löv också.

Måndag
Idag har jag lärt mig hur man kör på leksaksbilarna som finns på dagis. Jag var mycket mycket stolt när jag kom på hur man gjorde.
Mamma lämnade mig ensam på dagis en stund idag så att jag kunde få äta middag med de andra barnen. Det var korvstroganoff och det var jättegott tyckte jag. Sen när vi ätit klart så kom mamma och hämtade mig igen…skönt!
Igår fick jag nåt insektsbett bakom örat och idag har det svullnat upp jättemycket. Mamma är orolig men jag har inte alls ont. Jag hoppas att det försvinner snart för det är inte kul när mamma är orolig..

Lämna en kommentar