Loke & Freja berättar om hösten & vintern

Freja och Loke testar den nya rutchkanan som Loke har fått av mormor.Oj, oj, oj, det har hänt en hel del sen sist vi hördes här.

Under hösten har jag utvecklat ett oerhört intresse för bokstäver och siffror och nu låter mamma och pappa mig använda min egen dator att skriva på. Så snart behöver jag inte be mamma om hjälp för att skriva min dagbok här, jag kan redan skriva både loke, freja, mamma och pappa på datorn.
Jag kan räkna också minsann, ända till 20 och ibland lite längre.

Jag fyllde 3 år i december. Det var jättekul! Det var kalas med biltårta och massa paket och folk. Bäst var nog ändå biltårtan som mormor hade fixat, tänk att man kan äta bilar!
Sen blev det jul och det var mer kalas, tomte och massa paket igen… tänk om det kunde vara såhär alltid.

I december slutade jag med napp! Jag fick en liten röd drake av mamma och den döpte jag till ”Stenström”. En dag åt Stenström upp min napp och sen dess har jag klarat mig utan nappen!

På nyårsafton tittade jag och Embla på tomtebloss i vår trädgård, det var spännande och fint. När de stora raketerna kom så sov jag så gott, men Freja och Embla var vakna minsann… vilka tjejer!

Nu kan man leka med Freja! Jag leker tittut med henne och gömmer mig bakom stolen ibland, då skrattar hon så att hon kiknar. Mamma har lovat att Freja ska få skriva en egen dagbok den här gången, så att hon slipper trängas här med mig.

När det var snö ute så köpte pappa en pulka till mig och Freja. Först tyckte jag att den var läskig så Freja fick teståka först och kolla så att det inte var farligt. Sen åkte jag! Åh, vad kul det var… hoppas att det kommer mer snö nån gång!

Nu är det vår och jag har fått en rutschkana av mormor. Den är röd och grön och jättefin. På den kan man åka många, många gånger. Det är viktigt att man räknar hur många gånger man åkt, hur skulle det annars se ut!?

Jag har slutat med blöjor också! Numera kör jag med kalsoner, helst med nåt tufft tryck på, men det går bra med enfärgade också. Det funkar rätt bra, ibland när jag har för kul så glömmer jag bort att man ska gå och kissa, men då är mamma och pappa snälla och hjälper mig att byta till rena kalsonger och byxor.

Mamma och pappa fixar mycket i trädgården nu, de säger att den ska bli fin till sommaren men jag vet inte riktigt, det ser inte så fint ut nu iallafall…
Mamma jagar maskrosor med en lång pinne som hon drar upp dem med och pappa sågar ner träd och räfsar. Jag gillar mest att köra traktor och skyffla jord, jag tror att trädgården blir jättefin om jag bara får skyffla tillräckligt med jord på den.

Jag har börjat öva på att gå på mitt nya dagis också. Till hösten flyttar jag upp på ”Hemvärnsgården” som är dagiset för de stora barnen. Där är det ”naturdagis” och det betyder att man är ute och leker mycket och så äter man middag utomhus…rätt knasigt faktiskt.
Men när man är inne så sysslar man mycket med bokstäver och siffror och det tror jag blir jättejätteskojsigt.
Freja ska börja på mitt gamla dagis till hösten, fast då är ju inte jag där längre… Men hon går ju nästan redan på mitt dagis, hon är ju där och leker varje dag när mamma hämtar och lämnar mig.

Om en vecka ska vi åka till LaLandia med mormor, morfar, Pia, Uwe, Ulf och Martina. Det ska bli lajbans att få bada igen. Mamma och pappa har köpt en fin luftmadrass som man kan ha i badet, den var kul att testa här på golvet också, det är en ruta i den så att man kan titta igenom den… tänk vad man kan se när den är i bassängen.

Nu lämnar jag över till Freja som får berätta hur hon har haft det.

Kramar och pussar till alla som vill ha!
Hej då!

Lämna en kommentar