Nu går vi båda på dagis!

Embla, Freja & Loke gungar i trädgården.Hej alla vänner!

Nu är det höst och både jag och Freja har börjat på nya dagis. Jag har fått flytta upp till ”Hemvärnsgården” som är för de stora barnen och Freja har börjat på Almlunda där jag gick innan.
På Hemvärnsgården är det naturdagis, så vi är ute jättemycket. Vi äter alltid ute, även om det regnar. Det är rätt mysigt att sitta i vindskyddet och äta, och nästan all mat är jättegod.

Sommaren har varit jättebra och vi har varit hemma med mamma och pappa i Esarp och lekt och busat hela dagarna. I början av pappas semester så var vi i Jordfall och hälsade på mammas faster och där var våra nästkusiner Albin, Herman och Oscar. Det var skojigt. Albin lärde mig att fånga krabbor och jag var sååå stolt over min krabbfångst.

Sen har vi varit med mamma, pappa och mormor i Ullared. Jag tyckte det var rätt skoj men Freja var inte lika glad för stället. Det var en jätterolig lekplats utanför affären och där lekte jag och Freja och pappa medans mamma och mormor betalade alla bilar och leksaker och kläder som vi köpte.

Vi har åkt med morfars båt flera gånger den här sommaren. När vi var på Ven så badade jag och då simmade jag – en liten stund iallafall. Sen åkte jag ner under vattnet och det var jätteläskigt. Jag blev jätterädd och sen har det inte varit lika kul att båda … Hoppas att det går över tills nästa sommar. Freja var inte ett dugg rädd, hon kan bada hur mycket som helst tror jag.

Jag har fått en bebiskompis. Det är mammas och pappas kompisar Anna och Niklas som fått en kille som heter Milo. Just nu är han bara en liten bebis som skriker, men jag tror att han blir kul att leka med när han blir större. Mamma och pappa brukar säga att Milo ska få mina grejer när jag inte vill plocka undan dem – tänk vad mycket bilar och leksaker Milo kan få …

Sen kommer jag att få två nya kompisar till i vinter. Min kompis Embla ska få en lillebror och Susse och Patrik ska också få en bebis. Tänk vad många kompisar som jag kan busa med. Susse och Patrik har ju redan en liten bebis – fast det är en hundbebis. Han heter Enzo och ser ut som en snöboll. Han gillar att bita mig i öronen och det är inte alls skönt.

Mamma har börjat i skolan – säger hon. Jag har varit i Malmö och tittat på hennes skola. Det fanns jättefina stolar i glada färger i biblioteket som man kunde snurra på. När jag blir stor ska jag gå på mammas skola och då ska jag snurra på stolarna hela dagarna.
Mamma säger att hon ska bli dagisfröken när hon gått färdigt i skolan. Men det verkar konstigt, hon är ju min mamma, hur kan hon vara dagisfröken då?

Freja har börjat prata jättemycket och nu är hon lite roligare att leka med. Fast ibland vill jag leka själv och då blir jag arg när hon kommer och tar mina bilar. Oftast är det kul att ha en syster men ibland hade det varit skönt om det var lite lugn och ro.

Varje tisdag så kommer alla barnen från Almlunda upp till Hemvärnsgården och då kan jag leka med Freja och mina andra gamla kompisar som inte är så stora att de flyttat upp till stora dagis.
På Hemvärnsgården får man leka mycket utomhus och klättra och busa i parken. När vi är inne så skriver vi bokstäver och räknar och ritar och målar. Nu kan jag skriva mitt namn med penna, inte bara på datorn.

Freja trivs också jättebra på sitt dagis. Hon gillar mest att köra bil på gården och att leka med lera.
Hon har börjat att sjunga lite och hon kan alla rörelserna till Imse vimse, så nu kan vi sjunga tillsammans.

Nu måste jag springa iväg och dansa lite. Jag älskar Kraftwerk och det går ju inte att gå och lägga sig utan att ha dansat lite disco.

Massor av pussar och kramar!

/Loke

Kommentarer är avstängda.