Pyssel, existensialism och disco!

 

galleries/2007-07-12/01. torr sang.jpg
galleries/2007-07-12/02. parlor.jpg
galleries/2007-07-12/03. glada halsbandsmakare.jpg
galleries/2007-07-12/04. badande barn.jpg
galleries/2007-07-12/05. disco.jpg

 

Dagen som började finfint!

Idag är en dag att minnas!

Bägge barnen har klarat natten utan att kissa i sängen. Ingen tvätt att tvätta på morgonkvisten!!!!

Morgonen fortsätter i sakta mak och barnen tittar lite på tv och jag smyger runt och småplockar och städar lite.

Vid 11 bestämmer sig barnen för att göra halsband. Under lite småprat och mycket koncentration gör barnen pärlhalsband. Jag sitter vid datorn och hjälper till när det behövs. De behöver känna att de klarar det själva – höja självförtroendet helt enkelt. Loke är supersöt och hjälper Freja när hon bryter ihop för att det inte går hennes väg. En skön kommentar under pysslandet är när loke säger ”Nu blommar din asfalt”. Jag har ingen aning om vad som sades innan eller vad det handlade om, men det är roligt hur de snappar upp uttryck och ord och testar att använda dem 🙂

Efter en hel timmes pysslande är halsbanden klara och fina som på bild nummer 3.

Dax för lunch – gårdagens pizzarester blir en perfekt lyxlunch till två små busfrön och till mig också för den delen 🙂

Under eftermiddagen åkte vi in till byn för att handla lite mat, vi har fortfarande inte riktigt kommit i fas med våra veckohandlingar efter köksrenoveringen.
På väg hem hade barnen ett existensiellt samtal i baksätet. Det handlade om var man hamnade när man dog och vad man gjorde när man var död. Man blir en ängel när man dör och då bor man i en värld som är bara för änglar. Där finns ett ängelhus dit änglarna flyger för att vila. Det finns lyftkranar där också, de har också vingar. Loke ska klappa Scarfi och Hedvig när han kommer dit.

Så skönt att höra en så okomplicerad syn på döden, helt utan ångest och rädsla. Det var befriande att höra, vi vuxna borde kanske ta efter den där bekymmersfria synen på liv och död.

Sen blev det bad och sen kom Johan hem. Han hade med sig en discolampa till barnen. De kastade sig genast ut på dansgolvet (vardagsrumsgolvet) och jazzade loss i det snurrande ljuset.

Dagen avslutades med en nakenspurt i trädgården – endast iförda gummistövlar :).

Nu sover de sött…undrar om de klarar en natt till i torrt tillstånd?
Fortsättning följer.

Lämna en kommentar